Sejlads i Grenaa Sejlklub for børn

Program for undervisningen:

Alle møder op på havnen mandag i god tid så alle er omklædt og har rigget en båd til inden kl 17.00. Hvilken båd der skal sejles i afhænger at vejret og barnets erfaring, det er en beslutning som træffes i samarbejde mellem træneren og det enkelte barn. Som forældre er det vigtigt at barnet bliver støttet i beslutningen og får hjælp til at rigge båden til.

 

Vi sejler hvis forholdene tillader det fra 17 til 18.30. Ingen børn bliver presset til at sejle, hvis de ikke har lyst, der er mulighed for at komme med i følgebådene og alle skal være trygge ved at komme med på vandet. De kan også være 2 børn i samme båd, eller en af instruktørerne kan sejle med barnet.

Fra kl 18.30 til 19.00 er der fri leg på og i vandet. Om børnene vil springe i havnen er ganske frivilligt, ved at bevæge sig væk fra broen enten i gummibåd elle på SUP board fremmes barnets tryghed ved at opholde sig på vandet. Ved at se de større børn lege i vandet, ser de yngre børn at det ikke er farligt at opholde sig i vandet. Vi opfordrer børnene til at øve sig i at vælte med en jolle og rejse den op igen. Jo flere gange det er indøvet i trygge rammer, jo hurtigere lærer barnet at hvis jollen vælter under sejlads, skal den bare rejses op igen og sejladsen kan fortsættes.

 

Fra kl 19.00 til 19.15 er der bad og omklædning. Våddragt, sko og redningsvest skylles af og hænges til tørre i grejrummet.

Fra kl 19.15 spiser vi sammen, det går på omgang mellem forældrene at lave mad til alle. Vi opfordrer til at både børn og forældre deltager i måltidet. Mens vi spiser forsøger vi at få børnene til at sætte ord på deres oplevelser på vandet, der er en del ord og begreber i sejlsport, som kan være svære for et barn at få lært, vi har valgt at bruge de korrekte ord. Det kan være en stor mundfuld for et barn at lære de mange nye ord, men har de først lært dem, taler vi alle samme sprog. Det er vigtigt at forældrene lytter mens børnene taler, derved kan forældrene tale med børnene om deres oplevelser i løbet af ugen.

Kl 19.30 er det målet at alle er færdige, tallerken og glas er sat i opvaskemaskinen og bordet er tørret af.

Grenaa Sejlklub råder over nogle våddragter og sko. Så længe vi har nok, er der ingen grund til selv at købe grej til barnet, de vokser hurtigt. Hvis barnet senere ønsker sig sin egen våddragt, er det fint at prøve den først. Der kan bestilles mange billige våddragter på nettet, men det er vigtigt at finde en model, som passer barnet.

 

 

Formål

Vores mål med den daglige træning i Grenaa Sejlklub er at udvikle børnenes evner til at færdes på og ved vandet. De lærer om vind og strøm og betydningen for sikkerhed og tryghed i forbindelse med vandsport. De lærer at formidle deres erfaringer til yngre eller mindre rutinerede børn og at passe på hinanden på vandet. De lærer en sportslig omgangstone og de fagudtryk som er nødvendige at kunne for at dyrke sejlsport. Vores mål er at introducere børnene til sejlads med så mange bådtyper som muligt. Det er barnets eget valg, hvilken båd de ønsker at sejle i, det er vores forpligtelse at sørge for at valget bliver truffet på et oplyst grundlag.

 

 

Instruktører:

Søren Stilling                                21275022

Kirsten Just Mikkelsen             22729720

Jesper Lund                                  23392964

Vi kommunikerer og laver aftaler på Facebook i gruppen ”Grenaa Sejlklub Ungdomsafdeling”, som vi opfordrer Jer til at blive medlem af.

 

Søren Stilling
Leder af ungdomsafdeling
Søren Stilling
Leder af ungdomsafdeling
tlf. 21 27 50 22
sst59@live.dk
Luk

 

 

Vores partnere

Vores partnere

Skriv til os

31350336