GS Juniorafdeling deltager i Vestindien Cup 2021

Lørdag 28/8 var ungdomsafdelingen på tur til Skanderborg sø. Lars og Jesper kørte fredag aften, og overnattede i deres kassebiler med Bjørn og Alex. De havde både joller og følgebådene med, så da Ida og jeg kom lørdag morgen var alt grej pakket ud. For første gang nogensinde oplevede vi vind på Skanderborg Sø, 6 til 8 m/s.

Som altid er Vestindien Cup et hyggeligt og meget begyndervenligt stævne med fokus på at det skal være en succesoplevelse for alle deltagere. Vi har altid følt os velkommen, til skippermøde blev det understreget at der skal tages hensyn til de mest uerfarne sejlere.

Vores 3 C Optimister kom godt fra start i første løb. De kunne fint blande sig med toppen. Ida lagde stærkt ud i 2. løb. Startede først og øgede afstanden under hele sejladsen. Efter en fin tur rundt mellem øerne på søen, fik vi frokost på modsatte side.

I anden del af sejladsen fik vores optimister også en flot start.  Bjørn kom i mål som nummer 2, Daniel kort tid efter. Ida startede endnu bedre end i første sejlads, og øgede afstanden så der var 25 minutter mellem hende og nummer 2 i mål. Der var lidt mere vind om eftermiddagen, og der var et meget langt kryds op mod mål. Alex blev udfordret på det lange kryds i hård vind, han kæmpede og fik en meget imponerende 16. plads overalt ud af 24 i det første stævne han har deltaget i og i sin første sæson som sejler. Det lover rigtig godt for fremtiden. Bjørn og Daniel blev henholdsvis nr 6 og nummer 7. Det er også langt over godkendt for de relativt unge sejlere.

Ida vedligeholdt vores tradition med aldrig at tage hjem fra Skanderborg uden en guldpokal. Hun blev den suveræne vinder i TERA.

Som altid en dejlig dag hos Skanderborg Junior Sejlklub, de er rigtig gode til at skabe en sjov og afslappet stemning. Der er masser af frivillige, som gør en stor indsats for den praktiske afvikling af stævnet.

Forældrene fra Grenaa Sejlklub havde også en dejlig dag i følgebådene, og det var 4 glade og meget trætte børn vi havde med hjem.

Tak til alle der deltog og hjalp til. :-)